Archiefboek – Intro

Interviews, enkele CV’s en Charters

PS wordt nog aan gewerkt; o.a. moeten er nog meer & mooiere foto’s toegevoegd worden.

Jan Paymans heeft in de loop der tijden 25 bekende goochelaars geïnterviewd, waarvan hier de “Fred Kaps Ring 78” leden zijn opgenomen. Jan was zo vriendelijk om deze interviews voor ons ter beschikking te stellen, waarvoor hartelijke dank. Ik was zo vrij om voor “buitenstaanders” Hans Klok en Christiaan Farla hier een link op te nemen, zie

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hans_Klok

https://nl.wikipedia.org/wiki/Christian_Farla

Zou het ook leuk zijn om nog wat materiaal van oudere buitenstaanders op te nemen, bijv. de Flezki’s uit ca 1950? Dus uit een roemrucht heden en verleden?

Verder omvat dit document informatie over enkele opvallende prominente leden van Ring 78. Hun geschiedenis en bijdragen worden hier beschreven. Dank aan de 2 auteurs, die hiernaar speciaal onderzoek hebben gedaan. Het zijn Flip Hallema en Ted Winkel en het koste hen veel tijd om zaken te achterhalen. Flip Hallema memoreert nog dat J.H. van Rinkhuyzen en Hans E. Trixer twee prominente leden waren van de vroege Ring 78. Er komt o.a. naar voren hoe ieder op zijn eigen manier met goochelen de verschrikkelijke omstandigheden in interneringskampen van de tweede wereldoorlog wist te overleven, Rink in Palembang, Trixer in Warschau. Twee sterke persoonlijkheden die aan de goochelkunst veel hebben bijgedragen.

In de Appendix vindt u tenslotte officiële documenten (Charters), over de oprichting door de leden die daartoe het initiatief namen. Ring 78 bestond al eerder, maar ging ooit ter ziele, waarna hetzelfde nummer 78 aan de huidige Ring werd toegekend.

27 jan 2020 samengevoegd door – @Gerrit Vormer