7 sep 2015 – Miracles of Magic

      Reacties uitgeschakeld voor 7 sep 2015 – Miracles of Magic

Thema-avond in “Magic Art Center (MAC)” – Miracles of Magic.


Door Véronique Ross aangekondigd als “een avond vol verbazing, verwondering en entertainment”! Voor een luttel entreebedrag kon iedereen getuige zijn van deze flitsende avond. Quintus de paarse goochelaar start als eerste. Quintus draagt altijd paarse overhemden, gemakkelijk te herkennen dus. Zijn komisch optreden werkt zeker goed op de lachspieren, gewoon lekker dwaas en…. 

….. en later komt hij nog terug met gefrommel aan horlogebandjes: de proefpersoon is lachend het slachtoffer. En dan terug van ver weg geweest: Tony Chen (Anton Tanesha). Een groter contrast is nauwelijks mogelijk met zijn knappe en chique presentatie van de perfecte touwtruc.

Daarna volgt een fraaie DVD van Richard Ross met zijn wereldberoemde horloges, en samen met Paul Daniels, die een beetje verstrikt raakt in de grote wielvelgen. Heel leuk om wielvelgen als ringenspel te gebruiken, een sfeervolle act in de stijl van het MAC, het Magic Art Center zoals dat door Richard Ross werd opgebouwd. 

Ray Crooner verrast ons twee keer op zijn karakteristieke USA-liedjes, in de stijl van Tom Jones, leuk voor deze avond. En diverse nummers Mental Magic worden gepresenteerd door Michel Keck, waarbij verschillende vrijwilligers uit het publiek door zijn “buddy” speelgoedbeestje worden aangewezen. Charly Crama doet het met olie en water, rood water in een klein flesje: je staat er met je neus bovenop en begrijpt er niets van! En ook met servetjes in wijnglazen voor het jonge dating stel, leuk bedacht. 

Tenslotte is het toneel voor de man uit het Hoge Noorden (Friesland) namelijk Minze Dijksma. Hij doet een zeer vermakelijke act met verkeersborden, een giga grote platte opvouwbare en uitklapbare dobbelsteen die van waarde verandert en uiteindelijk omgetoverd wordt in kaarten en bankbiljetten. 

Hiermee wordt deze flitsende avond bij Véronique afgesloten. Leuk dat we op dit soort avonden ook kennis kunnen maken met getalenteerde protegés van Véronique, zoals de 12 jarige Alfredo Lorenzo Beautour, Nederlands Juniorenkampioen 2015 in de categorie toneelgoochelen.

 

Fijn dat alle goochelaars van harte bereid waren voor gastvrouw Véronique belangeloos op te treden. En dank aan Martijn Martelli die de avond zeer smakelijk wist te presenteren.

RESUME VAN DE EVENEMENTEN AGENDA
– 7 sept,
Bekijk het filmpje van deze avond.
– 5 okt, Gert Piet & Ron Timmer van de MagicShop.
– 2 nov, BrainWaves, avond met Michel Keck.
– 7 dec, Sint Surprise Party, doldwaze Sinterklaas-avond
Voor details, zie de Evenementen Agenda van het MAC.