10 okt 2021 – Fred Kaps Award voor Hans Kazàn

      Reacties uitgeschakeld voor 10 okt 2021 – Fred Kaps Award voor Hans Kazàn

Hierover is een FILMPJE gemaakt(5min): Uitreiking van de Award door de Fred Kaps Ring:

I

In 2020 was het 40 jaar geleden dat Fred Kaps overleed (23 juli 1980).  Dit bracht Flip Hallema op het idee om een “Fred Kaps Dag” te organiseren, in eerste instantie voor de Fred Kaps Ring zelf. De dag werd 10 oktober 2021. Tijdens deze dag onderscheidde de Fred Kaps Ring Hans Kazàn met de zelden uitgereikte Fred Kaps Award.

In de mooie evenementenlocatie Mereveld te Utrecht arriveren als eerste gasten familieleden van Fred Kaps; namelijk zijn dochter Barry, kleindochter Inez en hun partners. Oude bekenden (Dick Koornwinder) treffen elkaar weer snel, elke 4 tot 5 jaar komt Barry (rechts) naar de uitreiking van de Fred Kaps Award. Deze hoge onderscheiding gaat naar een buitenlander of een Nederlander. Dit jaar valt de eer toe aan Hans Kazàn.

Dit jaar is er een tafel gereserveerd voor Michel van Zeist. Hij presenteert er zijn fraaie boek over Fred Kaps en zijn laatst geschreven boek over Larette. Larette was een leermeester van Fred Kaps. Beiden maakten van elke truc een waardige act..

Verderop heeft Flip Hallema (1e foto rechts) een kleine tentoonstelling ingericht over Fred Kaps, interessant!

Het wordt een levendige dag: de voorzitter (president) van de Fred Kaps Ring reikt de Award uit, met een mooie oorkonde voor Hans Kazàn. De grootste verdiensten van Hans Kazàn zijn:

30 jaar goed verzorgde tv-shows, waardoor de goochelkunst breed verspreid is

creatief

zijn tijd ver vooruit, uitleggen van simpele trucjes op tv, bleek een enorme stimulans te zijn voor jeugd en volwassenen om interesse te hebben voor het goochelen

was een goede vriend van Fred Kaps (dat vinden wij belangrijk)

De Award wordt overhandigd door Barry en Inez, respectievelijk dochter- en kleindochter van Fred  Kaps.

Door de Ring wordt de dag wordt afgesloten met een sfeervol diner voor genodigde gasten.