7 mei 2016 – Award Eberhard Riese

      Reacties uitgeschakeld voor 7 mei 2016 – Award Eberhard Riese

Fred Kaps Award voor Eberhard Riese

Verscholen aan de Meerweg in Bennebroek ligt het Magic Art Center (MAC), opgericht door goochelaar Richard Ross. Hier ontving Eberhard Riese uit Duitsland op 7 mei 2016 een van de meest prestigieuze goochelprijzen ter wereld: de Fred Kaps Award. De Fred Kaps Award wordt met tussenpozen van een paar jaar uitgereikt aan een internationaal bekende goochelaar. De Ring kiest een deelnemer die vernieuwend of baanbrekend werk verricht heeft en het niveau van Fred Kaps waardig is. Fred Kaps, de in 1980 overleden grootmeester, drievoudig wereldkampioen goochelen, wordt nog steeds als kwaliteitsstandaard beschouwd. De selectiecommissie voor deze Fred Kaps Award bestond uit Ted Winkel, Martin Smitt en Flip Hallema. Voor 2016 is de eer dus toegevallen aan Eberhard Riese, wiens hele leven in het teken staat van de goochelkunst, met name de hulp en coaching aan opkomende goochelaars. Uit zijn “school” zijn vele, vaak internationale, kampioenen voortgekomen. Zijn expertise is van grote waarde en is kortgeleden te boek gesteld in een standaardwerk voor praktiserende goochelaars: “Foundations”. En in 2011 werd hij gekozen als president van de magische cirkel van Duitsland, een behoorlijk grote organisatie.

Bennebroek, 7-5-2016: Goochelaar Eberhard Riese heeft de Fred Kaps award gewonnen. foto: UnitedPhotos / Remco van der Kruis

In aanwezigheid van de Ringleden en hun partners, heeft Inez Schatz, de kleindochter van Fred Kaps, de eer om de prijs te overhandigen. Dat bij die feestelijke gebeurtenis getoverd en gegoocheld wordt, is zo zeker als een konijn uit een hoge hoed.

In het voorprogramma etaleren een aantal leden hun kunnen met vooral veel humor. Het fijne werk, waar de toeschouwer in het knusse theater met de neus bovenop zit en de tructoch niet doorziet. Het gezelschap besluit de feestelijke bijeenkomst (een aantal heren in smoking) in restaurant Les Jumeaux voor een afsluitend diner.