27 sep 2021 – Boek over Larette

      Reacties uitgeschakeld voor 27 sep 2021 – Boek over Larette

Boek over Larette (@Michel v Zeist): 1e exemplaar aangeboden

In sfeervol Kasteel Kerckebosch werd op 27 september het 1e exemplaar van een nieuw boek van Michel van Zeist gepresenteerd. Hierin zijn 2 boeken van Larette volledige opgenomen en voorzien van allerlei praktische tips van Flip Hallema. Bekijk ook het FILMPJE!

 

   

Met een 60 tal aanwezigen uit de goochelwereld werd dit een bruisende avond, onder leiding van interviewer Michel. Bij het eerste interview kwam Barry, de dochter van Fred Kaps aan het woord. Interessant om van Barry te horen dat Michel’s andere boek – over Fred Kaps – binnenkort ook in het Engels wordt uitgegeven.

Flip Hallema demonstreerde nog een een paar Larette-trucs tot groot vermaak van het publiek en werd ook uitgebreid geinterviewd over het hoofdstuk dat hij schreef.

     

foto’s van @Jordi IJzerman

Een interview met George Tokaya volgde, ook hij schreef een hoofdstuk in het boek over Larette. Larette (echte naam Hauer) was in Wenen een bekend persoon. Uiteindelijk werd zijn Studio Larette in Amsterdam beheerd door Martin Tonelly.

Daarna vertelt Michel hoe hij onderzoek heeft gedaan naar de dood van Larette. Zijn grote verdienste is, dat hij het Politierapport over Larette heeft gevonden. Dit geeft antwoord op de vraag waarom Larette zelfmoord pleegde. Dit kwam omdat Larette de Engelse radio (was verboden!) heel hard had aanstaan vanwege zijn doofheid. Dat werd op straat gehoord door 2 passerende Duitse officieren, die daarna zijn persoonsbewijs in beslag namen. Larette zag toen geen uitweg meer en pleegde zelfmoord met een pistool dat hij stiekem bezat!

Verrassend: na deze onthullingen wordt door Eddy Smit, President (=voorzitter) van de Magische Loge een “Waarderings Oorkonde” uitgereikt, vanwege deze grote onderzoeks-verdienste van Michel van Zeist.

Meer bekenden uit de goochelwereld, droegen bij met een hoofdstuk of interview. Tenslotte:

schreef Karel de Rooij de inleiding voor het boek en vertelde nog eens hoe eervol het was om met “zijn” artiestenfamilie met “kunstenaar” Fred Kaps te mogen optreden. Net zoals Fred Kaps was Larette natuurlijk ook een groot kunstenaar, door een act in plaats van een trucje te doen….. Tenslotte wordt het 1e exemplaar van dit boek aangeboden aan Karel de Rooij. Feest, champagne!  Bekijk ook het FIMPJE!!!