Wie kregen de Fred Kaps Awards

1988; Dai Vernon;
Tijdens het FISM congres 1988 in Den Haag meldde de Fred Kaps ring aan de mondiale goochelwereld dat het de Fred Kaps Award had toegekend aan Dai Vernon. “the professor” was hiermee de eerste persoonlijkheid aan wie de onderscheiding werd toegekend. Dai Vernon kreeg de Award, omdat hij gedurende zijn lange leven een mondiaal voorbeeld is geweest en een grote bron van inspiratie voor vele generaties goochelaars. De toenmalige president Ted Winkel overhandigde de Fred Kaps Award in een sfeervolle entourage van het Oude Slot te Heemstede aan Bill en Irene Larssen. Zij waren naar Nederland gekomen om de onderscheiding voor Dai Vernon in ontvangst te nemen. Bij mijn bezoek aan het Magic Castle bleek de Charter inderdaad op een eervolle plaats te hangen.

1992: Escuela de Mágica de Madrid. Deze Madrileense school heeft veel bijgedragen aan de ontwikkeling van de goochelkunst in Spanje en vele grootheden opgeleid. Namens de oprichters van deze school (Arturo de Ascanio, Camilo Vázque en Juan Tamariz) kwam Ascanio de award in het Magic Art Center in ontvangst nemen.

1994: Marconick;
Op 3 oktober 1994 mocht in hotel Oud London te Zeist een zeer verraste Nick Stolk als eerste Nederlander en lid van de Fred Kaps ring de Fred Kaps Award in ontvangst nemen. Marconick heeft enorm veel gedaan voor de goochelkunst, maar heeft buiten Nederland de meeste waardering gekregen. Marconick was uitvinder van vele trucs, die veelal werden gepubliceerd in Triks. Hij won vele nationale en internationale titels en schreef maar liefst 7 boeken, waarvan de meeste in andere talen verschenen dan het Nederlands. De Fred Kapsring meende dan ook in Marconick de juiste persoon te hebben gevonden die met recht de derde Fred Kaps Award verdiende.

2000: Corvélo;
Corvélo was de vierde persoonlijkheid, aan wie de Fred kaps Award werd uitgereikt. Dit voor zijn grote inzet voor de goochelkunst, zowel nationaal als internationaal en zijn contacten en adviezen indertijd met Fred Kaps. Reden genoeg voor de Fred Kapsring om Corvélo met recht de vierde Fred Kaps Award toe te kennen.

2002: Die Fertige Finger;
Onze Duitse vrienden hebben de vijfde Award in ontvangst genomen tijdens een geweldige bijeenkomst in Hotel Oud London. Vanwege hun bijzondere prestaties op het gebied van de goochelkunst, vooral ook het close-up goochelen en de artistieke inbreng op wereldniveau.

2007: Geatan Bloom;
De zesde Award werd uitgereikt aan Geatan Bloom. Een zeer creatieve artiest van wereld faam met een buitengewoon kunstzinnige en elegant optreden. Een artiest waar ook Fred Kaps bewondering voor gehad zou hebben. Hij mocht de prijs in dit MAC in ontvangst nemen

2012:Eric Eswin
De zevende award werd uitgereikt aan Eric Eswin. Eric heeft zich zeer verdienstelijk gemaakt in de goochelwereld. Zowel als actief goochelaar als ook op bestuurlijk niveau heeft hij zijn steentje bijgedragen. Hij was vele jaren president van de NMU en president van de internationale FISM. Eric heeft de FISM van het stoffige imago ontdaan en deze omgezet in een moderne, professionele organisatie, die werkelijk de hele wereld omvat. Een prestatie van formaat in een goochelwereld die van nature behoudend en individualistisch is.

2016: Eberhard Riese. Eberhard Riese is een voortreffelijke coach en regisseur op goochelgebied. Hij werd bekend vanwege zijn goochel-school, waarin hij graag jonge goocheltalenten opleidde voor “het grote werk”. Mede door hem heeft goochelend Duitsland vele kopstukken voortgebracht.

Zijn boek “Fundamente: Die Kunst Zauberei in Szene zu setzen” (2010), waarin veel van zijn ervaringen is beschreven, vormt een standaardwerk voor elke optredende goochelaar.