Wie zijn wij?

In de Ring wordt je pas aangenomen na een succesvol ballotageoptreden. Momenteel (feb2023) is er één Nederlandse Ring, met 12 leden, bekend als Ring 78. Lid worden van de IBM kan op voordracht van twee IBM-leden. De Ring houdt tweemaandelijks clubmiddagen in de oneven maanden, op de vierde zaterdag van de maand. Zij vinden plaats in het buurthuis “de Boerderij, Lutulistraat 139, 2131 TG Hoofddorp” beheerder telefoon: 023 563 4622.  Je mag wel of niet je trucs uitleggen aan de collega’s, want je kunt er zeker van zijn dat een ander niet aan de haal gaat met jouw ideeën. Uiteraard is absolute geheimhouding van de patenten een strakke afspraak, want elk nieuw lid wordt gevraagd hierop een belofte af te leggen. Die procedure wordt voorgeschreven door de moederorganisatie IBM. Elk lid heeft het exclusieve recht om boeken te lenen uit de rijke verzameling die eens aan Fred Kaps toebehoorde.

Op de clubdagen word gemiddeld door 60% van de leden “voorgegoocheld”. Uitwisseling van ideeën, bespreken van tips en suggesties is de bedoeling. Ook wordt door de leden veel nieuws gemeld van het goochelfront, want een aantal zijn enthousiaste congresgangers in binnen- en buitenland.

     

Jaarlijks zijn er een aantal speciale evenementen. Goochelaars zijn altijd als gast welkom op onze zaterdagse club middagen. Soms er is een open dag waarbij iedereen welkom is, ook niet goochelaars. Voor goochelaars houden wij vaak een lezing, een themadag, etc zie AGENDA. Om de twee of drie jaar houden wij een Ladies Day, waarop de zogenaamde Fred Kaps Award wordt uitgereikt aan een internationaal bekend goochelaar. De Ring kiest daarvoor iemand, die op een bepaald gebied vernieuwend of baanbrekend werk heeft verricht. Afwisselend is dat een buitenlander of een Nederlander. De meest recente awards, kunt u vinden onder het menu hierboven; kies daarvoor:

/ INFORMATIE / kies dan optie  / Wie kregen de Fred Kaps Awards /

Wilt u eens een clubmiddag bijwonen, neemt u dan contact op met de secretaris van de Ring, Eddy Opperdoes; Secretaris Fred Kaps Ring, E-mail FredKapsRing78@xs4all.nl

foto’s: Henk Oud